Rust voor uw zielAls u vakantie heeft, dan moedig ik u aan om ook tijd te nemen met God.

 

Om juist ook de vrije tijd die u hebt voor een deel te gebruiken om persoonlijk dichter bij God te komen. Lees eens een Bijbelboek in zijn geheel door. Maak eens een gebedswandeling. Lees een goed boek, dat u helpt God beter te leren kennen, een boek dat u opbouwt in het geloof.

 

Uw geloof is van veel grotere waarde dan uw goud en uw zilver. U moet investeren in uw geloof! Dat is ook een manier waarop je je schatten in de hemel verzamelt. Het zal u niet teleurstellen.

 

Je kunt het mooiste jacht uit de haven van Saint Tropez bezitten en toch zo ellendig als wat zijn. Je kunt op een eenvoudig campingstoeltje zitten bij je tentje en toch jezelf de meest gelukkige van de hele wereld prijzen.

 

Waarom? Omdat je God hebt leren kennen en Zijn genade. Omdat je deel hebt gekregen aan de zalige hoop van het evangelie. Omdat je weet dat God van je houdt met een onvoorwaardelijke liefde, door Zijn genade over ons in Christus Jezus. Omdat je weet dat je door genade een kind van God bent en dat niets je ooit meer zal kunnen scheiden van Zijn liefde.

 

Verblijdt u in de Heer, te allen tijde. Ook als u op vakantie bent. Hou het beeld van Billy Graham maar voor ogen.

 

Het echte relaxen (ontspannen) is wanneer wij ook komen tot Hem, Die gezegd heeft: "Komt tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven."

 

Ik wens u toe dat u in deze vakantietijd ook rust zult vinden voor uw ziel, in de nabijheid van onze Heer en Heiland. Hij nodigt u tot Zijn tafel zodat uw ziel wordt verkwikt (Psalm 23).

ds. Oscar Lohuis
Uit: Het Zoeklicht