Advent 2023

Advent is de tijd van voorbereiding op het kerstfeest; de tijd waarin de komst en wederkomst van Jezus Christus wordt verwacht. Het woord 'advent' is afgeleid van het Latijn: adventus (= komst, er aan komen) en advenire (= naartoe komen). Letterlijk betekent advent: God komt naar ons toe. Advent is de voorbereidingstijd op het Kerstfeest, de geboorte van de Here Jezus. Ook is Advent de periode van verwachting van de wederkomst van de Here Jezus.


Weet jij hoe laat het is?

Elke zondag is bijzonder, maar de zondagen in de adventstijd zijn nog een beetje extra bijzonder. Dan leven we toe naar Kerst, het feest van de geboorte van Jezus. Met de jeugd en de kinderen besteden we daar dit jaar aandacht aan met het adventsproject. Dit jaar met het adventsproject: ‘Weet jij hoe laat het is?’

 

Verwachting

Advent is een periode van verwachten, van reikhalzend uitkijken naar wat komt. Bij verwachting speelt tijd een belangrijke rol: hoelang duurt het nog? Je kunt op je horloge of op de kalender kijken om te zien hoever de tijd gevorderd is. Maar soms kun je ook aan andere dingen zien of je verwachting al bijna vervuld wordt. De Bijbelverhalen van deze advent periode laten zien hoe mensen met een ‘vooruit-ziende’ blik hebben uitgekeken naar de komst van de Heer.

 

Dit adventsproject krijgen we bezoek van een klokkenmaker. De klokkenmaker komt de tijd goed zetten. Welke tijd? Dat komt u te weten tijdens het adventsproject in de ochtenddiensten.