Ieder kind is belangrijk, ook zogenoemde kansarme kinderen. Wij proberen een steentje bij te dragen door drie kinderen te sponsoren, om deze kinderen een kans op een goede start en een beter leven te geven.

Gabriella wordt gesponsord via Salatiga Zending. Gabriella is een meisje van 10 jaar en woont met haar moeder en zusje in de pastorie in Tengaran bij Semarang op het eiland Java. Het is een vrolijk meisje dat van zingen en dansen houdt. Haar school is 5 km van haar huis af en ze wordt iedere dag door haar oom naar school gebracht. Gabriella wil later graag politieagent worden.

 

De correspondentie met Gabriella gaat via het kantoor in Salatiga. Zij vertalen onze Engelse brieven in het Bahasa Indonesia. Als wij weer een brief terug krijgen, zit er een Engelse vertaling bij. Jaarlijks ontvangen wij een rapport en met kerst ontvangen wij altijd een kerst- en nieuwjaarsgroet.


Meysa wordt gesponsord via Salatiga Zending. Meysa is een meisje van 10 jaar en woont in Ngawen in de buurt van de stad Blora op het eiland Java. Dit is een moslimgebied waar ze als enige christenen tussen wonen. Meysa heeft geen broertjes en zusjes. Haar ouders werken allebei op een ander eiland in Indonesië en Meysa groeit samen met haar nichtje op bij haar opa en oma. Meysa is een klein tenger meisje met een sterk geloof. Ze gaat naar een klein kerkje met twintig leden. Meysa wil later graag schilderes worden.

 

De correspondentie met Meysa gaat via het kantoor in Salatiga. Zij vertalen onze Engelse brieven in het Bahasa Indonesia. Als wij weer een brief terug krijgen, zit er een Engelse vertaling bij. Jaarlijks ontvangen wij een rapport en met kerst ontvangen wij altijd een kerst- en nieuwjaarsgroet.


Elizabeth Nduku Tom wordt gesponsord via Compassion. Elizabeth is geboren op 10 juni 2000. Zij woont in Kiu dat ca. 130 km ten zuiden van Nairobi ligt in Kenia. De huizen hebben in Kiu onverharde vloeren, lemen muren en ze zijn voorzien van houten daken. De voornaamste bevolkingsgroep en de meest gesproken taal in dit gebied is Kamba. Een dagelijkse maaltijd kan bestaan uit mais, bonen, rundvlees, rijst, aardappelen en geitenvlees. Veel voorkomende gezondheidsproblemen in dit gebied zijn malaria, tyfus en HIV/Aids. De meeste volwassenen in Kiu zijn werkloos, sommigen werken als dagloners en verdienen zo een schamel inkomen. Ook de ouders van Elizabeth zijn arm en hebben soms werk. Elizabeth was opgenomen in het Compassion-project en sinds maart 2010 wordt ze door onze gemeente ondersteund en kan ze onderwijs volgen, benodigde kleding etc. kopen. Gemiddeld drie keer per jaar is er briefwisseling met ons sponsorkind, zodat de gemeente op de hoogte blijft hoe het met Elizabeth gaat.